Inglasning av uterum mm

Det populäraste materialet för ramar i uterum med inglasning och växthus, är aluminium. Jämfört med andra stommaterial, kan ett uterum eller växthus med inglasning och ram i aluminium vara lätt att sätta ihop. Det anses mycket slitstarkt och lätt, och finns i en mängd olika stilar och färgalternativ. De nackdelar som finns med aluminiumram i växthus är bristen på isolering, svårighet att utöka ett befintligt växthus, metallens mjukhet och mycket höga kostnader.

Viktigt att tänka på är att skaffa en hållbar bas innan man börjar med inglasning av sitt uterum. I områden med måttliga till starka vindar, måste en konstruktion i aluminium, såsom ett uterum eller växthus, ha en mycket tung, solid grund för att upprätthålla stabilitet, vilket gör strukturen permanent. Aluminium är också en mycket mjuk metall, vilket betyder att tunga snöfall och vind orsaka att ramen kan böjas och vridas. Jämfört med andra metaller såsom stål eller trä, anses aluminium mer hållbara, eftersom det inte kommer att rosta eller få röta och blir inte blekt av solen.

När man funderar på inglasning av uterum och vad det ska vara för stomme, ska man tänka på att isolering kan bli ett problem med aluminium, eftersom den inte behåller värmen eller håller ute kylan, vilket är nödvändigt för ett växthus. Kondens kan också vara ett problem med inglasning och aluminiumram, vilket kan främja bakterietillväxt och mögel. Andra former av isolering är nödvändig för att bibehålla den lämpliga temperaturen i ett sådant uterum. Här kan du lära mer om inglasning av uterum.

Kostnaden för att producera aluminium för uterum och växthus är mycket hög eftersom det är ett kompositmaterial, vilket gör den till en av de dyraste metallerna på marknaden. För att bygga ett robust, permanent uterum med aluminiumstomme, kan det vara nödvändigt att använda mer inramning än vad som brukar användas i stommar av trä- eller stål, väsentligt bidrar till kostnaden. Detta kan vara en allvarlig nackdel att bygga en aluminium växthus om kostnaden är ett problem. Dessutom kan det vara mycket svårt att expandera en befintlig struktur på grund av tunnheten ramarna och höga materialkostnader.

 

admin