Byggfirman på plats i Skellefteå

byggfirma SkellefteåNu är vår byggfirma på uppdrag i Skellefteå och ska bygga upp en timmerstuga åt en kund. De bor utomlands större delen av året men vill komma hem och åka skidor i Skellefteå på vintern. Det finns en mycket bra byggfirma här som vi tänkte fråga om de vill samarbeta med oss i detta. Här hittar man en pålitlig byggfirma i Skellefteå.

Konsten att bygga timmerhus har en tusenårig historia i Sverige. Man tror att det var vikingarna som tog med sig tekniken ifrån öst. Man kan se hur timringstekniken utvecklas vidare regionalt; i Ryssland timrar man fortfarande med enkla knutar som måste drevas täta. Ju längre västerut man kommer, desto mer har tekniken utvecklats. I Sverige och Norge har vi kommit längst med riktigt täta knutar. Totalt finns det över 300 varianter på timmerknutar.

De äldsta stående timmerhusen i Sverige är ända från 1200-talet.När digerdöden slog till 1348 så byggdes det inga nya hus på ca 150 år men på 1500-talet satte det fart igen. Timmerhusen byggdes då enligt den gamla traditionen och denna hålls vid liv tills den ebbar ut vid sekelskiftet 1900.

På det nya seklet 1900 etablerades sågverk som kunde erbjuda sågade och hyvlade trävaror till bra priser. Nya hus började byggas med träregelstommar, stora ekonomibyggnader med väggar av träpanel ersatte de många små uthusen i timmer.

På 1950-talet återuppväcktes intresset för timring. Då startades timringskurser i Dalarna och man började bygga timmerhus igen, villor såväl som fritidshus. Visst är det härligt med traditioner även i husbranschen. Vår byggfirma ska göra det så bra vi bara kan med god hjälp.

 

 

admin