Stadsbud i Stockholm flyttade pianot

I bland händer det tråkiga saker som man känner att man måste skriva om också. Vår fina medarbetare Maud på kontoret, gick bort för ett tag sedan, och nu är det begravning i Stockholm i helgen. Hon jobbade visserligen med administrativa saker efter en skada, medan jag jobbade kvar som snickare. Trots att det är så långt till Stockholm måste det ändå bara bli en dagstur, eftersom vi har ett stort projekt på gång.

Jag lovade att ta upp hennes gamla piano till släkten i Stockholm och fick tips att ringa efter ett stadsbud för hjälp. Ett piano lyfter man ju inte bara så där. Stadsbud i Stockholm ordnade allt och jag fick även hjälp med lite annat som skulle flyttas.

Maud lämnar ett stort tomrum efter sig. Hon var alltid glad och positiv. Jag tror bara att jag sett henne arg en enda gång under alla år vi jobbade ihop på byggena. Maud föddes i Stockholm och bodde där tills hon blev myndig då hon flyttade till vår stad och började jobba med mig. Vi hade precis startat upp vår snickerifirma då och var unga och energiska, precis som Maud. Det har fungerat mycket bra i alla år.

Jag hoppas det blir en vacker händelse med hennes favoritblommor. Själv har jag plockat ängsblomster som hon tyckte så mycket om. Hon brukade plocka blommor på väg till jobbet på sommaren och ställa på kontoret. Nu står där en bukett från en blomsterbutik. Vi har inte tiden att plocka blommor men vill bevara Mauds tradition. Nu är det dags för mig att sätta lite fart. Jag måste boka en tågbiljett till Stockholm och ringa stadsbud i Stockholm för upphämtningen av pianot…

 

admin